Objemové tréningy

Alan Eltron Barrell – Tajomstvá naturálneho rastu

Veľmi úspešný kulturista Alan Eltron Barrell bol srdcom aj dušou naturál. Mnohí mu nechceli veriť, že objem ktorým disponoval nadobudol bez steroidov a chémie. On mal však vlastnú filozofiu a inšpiroval sa starou školou kulturistiky. K tréningu ale najmä strave pristupoval špecifickým spôsobom. Čítaj ďalej článok Alan Eltron Barrell – Tajomstvá naturálneho rastu.


Alan bol skvelý kulturista, tréner a spisovateľ v jednej osobe. Písal články, organizoval semináre a často svojou diskusiou s fanúšikmi motivoval mladých k tomu, aby neverili americkej propagande modernej kulturistiky. Tá hlásala, že budovať veľké a estetické postavy je možné iba s najnovšími doplnkami výživy a množstvom steroidov. Sám bol príkladom toho, že správnym prístupom k tréningu a stravovaniu sa dá vytvoriť solídna postava, podobajúca sa kulturistom zlatej éry.

hqdefault

V rozhovore na tému tajomstva budovania naturálnej sily a svalovej hmoty prezradil, aký prístup ku kulturistike má. Jeho pravidlá sú na prvý pohľad veľmi jednoduché.

Tvrdil, že tréningové snaženie je jedna vec ale práve úpravou stravy vie človek robiť zázraky. Môžete zároveň naberať kvalitnú svalovú hmotu a súčasne ju prepracovávať a separovať od tuku. Uznával kvalitné objemovky s kvalitnou stravou, žiadne vyžieranie sa.

Princípy svalového rastu 

1. princíp – prejsť na tzv. Carb cycling– to znamená nulový príjem sacharidov po určitú dobu. Sacharidy ako zdroj energie nahradíme tukmi. Budeme konzumovať celé vajcia, ryby, steaky, vnútornosti, orechy, syry, zeleninu a huby po dobu piatich dní. Šiesty deň prichádza na rad druhý princíp. Tým je takzvané obdobie nasycovania svalov. 

2. princíp Carb Up day – teda opačne – nulový príjem tukov, ale stavíme na kvalitné sacharidy. Vysoký príjem bielkovín a kvalitných komplexných sacharidov nám zaručí dokonalé naplnenie svalov glykogénom. Potom znova prechádzame na 5 dňový „Zero Carbs day“.

11

Manipulácia s hormonálnym systémom

Alan zaručuje, že kto vyskúša Carb cycling, bude ľutovať, že ho nevyskúšal už skôr. Je to manipulácia s hormonálnym systémom a vy sa budete cítiť silnejší, tvrdší, štíhlejší a celkovo lepšie.

Mnoho ľudí sa bojí toho, že bez sacharidov nebudeme schopní trénovať tak tvrdo a budeme pociťovať deficit energie. Alan tvrdí, že všetko je to v našej hlave a v našej mysli.


Stravovanie podľa starej školy! Zisti, ako jedli kulturisti v obmedzených podmienkach


Telo sa snaží ísť proti nám, bojuje s nami a my bojujeme s ním, nakoľko kulturistika a snaha o budovanie svalovej hmoty je pre telo niečo neprirodzené a bráni sa tomu. Správnym prístupom mu to uľahčíme. Znova sa vrátim k tomu, že všetko je to len v našej mysli.

alan_eltron_barrell_b&w_001

Všade potrebná motivácia 

Nepotrebujeme užívať drahé pred-tréningové stimulanty alebo si dávať pred tréningom Red Bull aby sme išli na plné obrátky. Zdravý jedinec sa dokáže namotivovať sám, bez použitia týchto prípravkov a to tým, že sa prepne vo svojej mysli do iného stavu a takisto tým, že bude mať správny prístup k svojmu stravovaniu.

Ľudia sa nepozastavujú nad stravou ale sústredia sa prevažne len na cvičenie. Potom sa pýtajú, prečo mi nefunguje to či ono, veď robím presne to, čo je napísané alebo to, čo môj vzor vo videu. No zabudli na jednu veľmi dôležitú vec. Stravovanie je ďalšia disciplína, ktorej sa máme venovať spolu s posilňovaním. A to naplno.

Bez názvu

Skutočné tajomstvá naturálneho rastu 

Ak vravím NO CARB DAY, tak tým nemyslím, nízky počet sacharidov. Mám na mysli žiadne sacharidy. Stravovanie je veda ale tento princíp po jeho úplnom pochopení naozaj funguje a je to aj logické.

Alan Eltron Barrell zomrel v októbri 2012 pre vrodenú srdcovú vadu. Jeho tieň tu však ostal a ani po smrti neprestáva motivovať. Princípy, ktorých bol zástancom by mali byť ako sväté slová pre každého naturálneho kulturistu a pretože sa nenechal ovplyvniť propagandou a aj napriek mnohým neduhom neprestával veriť a išiel si svojou vlastnou cestou, nikdy ho neprestanem obdivovať.


Sleduj IRON-BODY na Facebooku a už ti nič neunikne!

One thought on “Alan Eltron Barrell – Tajomstvá naturálneho rastu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *