Stravovanie, diéty, chudnutie

Domáce zapekané müsli

Ani vy veľmi nemusíte klasické ovsené vločky? A pritom sa už roky graduje, že je to veľmi výživné a prospešné jedlo napríklad aj pre kulturistov. Veľmi mi chutia chrumkavé zapekané musli a preto ma napadlo, prečo si ich neurobiť aj doma?


Čo potrebujeme:

  • 500 g. ovsených vločiek
  • 100 g. mandľových lupienkov
  • 100 g. sušených hrozienok
  • 100 g. ľubovoľného sušeného ovocia podľa chuti
  • 100 g. strúhaného kokosu (nemusí byť)

Postup

Jednoducho si na teflónovej panvici alebo na plechu opražíme ovsené vločky. Nepoužívame žiaden olej a ak použijeme rúru tak opekáme pri teplote 150 stupňov asi 20-30 minút, pričom ich niekoľko krát premiešame. Ak sú vločky opečené a ešte stále teplé, premiešame ich s ostatnými ingredienciami a necháme vychladnúť. Jednoduché však?

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *