Ani vy veľmi nemusíte klasické ovsené vločky? A pritom sa už roky graduje, že je to veľmi výživné a prospešné jedlo napríklad aj pre kulturistov. Veľmi mi chutia chrumkavé zapekané musli a preto ma napadlo, prečo si ich neurobiť aj doma?
Čo potrebujeme:
- 500 g. ovsených vločiek
- 100 g. mandľových lupienkov
- 100 g. sušených hrozienok
- 100 g. ľubovoľného sušeného ovocia podľa chuti
- 100 g. strúhaného kokosu (nemusí byť)
Postup
Jednoducho si na teflónovej panvici alebo na plechu opražíme ovsené vločky. Nepoužívame žiaden olej a ak použijeme rúru tak opekáme pri teplote 150 stupňov asi 20-30 minút, pričom ich niekoľko krát premiešame. Ak sú vločky opečené a ešte stále teplé, premiešame ich s ostatnými ingredienciami a necháme vychladnúť. Jednoduché však?