Stravovanie, diéty, chudnutie

Bomba do objemovky: Tvarohový ryžový nákyp

Starý dobrý ryžový nákyp, na aký sa pamätám ešte z čias základnej školy mi vždy priniesol úsmev na perách. Toto jedlo bolo moje obľúbené a hoci som mal už odmalička radšej mäso, ryžovým nákypom som nikdy nepohrdol. Teraz som však tento recept povýšil na ďalší level a pridaním tvarohu kulturistom po ťažkom tréningu prinesie množstvo kvalitných bielkovín ale aj sacharidov. 


 

Ingrediencie:

  • 150 g. ryže
  • 500 ml. mlieka
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 celé vajcia
  • 250 g. jemného tvarohu
  • vanilkový cukor, citrónová šťava, sušené hrozienka, čerstvé alebo kompótové ovocie, štipka soli, maslo

Postup:

  1. Ryžu si uvaríme spoločne s mliekom a štipkou soli a necháme ju mierne vychladnúť.
  2. Vajcia vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a následne do nich pridáme tvaroh. 
  3. Vmiešame ryžu do vymiešaných vajec a pridáme hrozienka.
  4. Na vrch pridáme ušľahaný sneh z vaječných bielok
  5. Celú zmes vložíme do zapekacej misy a upečieme pri 170 stupňoch doružova (cca 15 minút)

Jednoduché, rýchle a výdatné. Dobrú chuť po ťažkom tréningu.

 

DSC_0008

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *