Stravovanie, diéty, chudnutie

Staré dobré tuniakové fašírky

Tento recept poznám už minimálne 10 rokov a verím, že ste o ňom už mnohí počuli. Ak nie, teraz máte možnosť vyskúšať si tieto skvelé, rýchle fašírky. Dajú sa konzumovať ako desiata, predtréningové jedlo, dokonca aj ako hlavné jedlo na obed alebo večeru. 


Recept je veľmi jednoduchý tak ako sa na kulturistu, ktorý nerád stojí pri sporáku patrí. Potrebujeme iba zopár ingrediencií a môžeme sa pustiť do prípravy.

Potrebujeme

  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (drvený)
  • 2-3 lyžice jemných ovsených vločiek (môžeme ich aj pomlieť alebo použiť už pomleté ovsené otruby)
  • 1 celé vajce
  • 1 šálka mlieka (cca 2 dcl)
  • 1 menšia cibuľa nakrájana na drobno
  • okoreniť a dosoliť podľa chuti

Postup prípravy

Ako už iste tušíte, všetky tieto ingrediencie je potrebné zmiešať do jedného hladkého cesta. Následne s hlbšou naberačkou nakladáme na rozohriatú panvicu na ktorej budeme mať rozpálený rastlinný olej. Cesto budeme tvarovať do malých fašírok klasického tvaru, na aké ste zvyknutý (klasické mäsové fašírky).

Postupne každú fašírku opekáme do zlatista približne 4 minútky z každej strany. Nakoľko ovsené vločky majú tendenciu rozpálený rastlinný tuk vysať, nebojte sa zo začiatku použiť aj viac oleja, ináč sa vám vaše fašírky pripália. Takýmto fašírkam veľa vyprážania netreba, preto budete mať jedlo pripravené maximálne do pol hodiny.

Takého fašírky obsahujú dostatok sacharidov z ovsených vločiek, preto nie je potrebné ich podávať s prílohou, no ak by sa vám tam predsa len hodila, môžete ich podávať napríklad s ryžou. Kto nemá rád cibuľu, nemusí ju použiť ale myslím si, že do tohto receptu sa veľmi hodí, ináč by boli naše fašírky suché.

Tak Vám prajem dobrú chuť, verím že si tento jednoduchý recept obľúbite a posuniete ho ďalej.

2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *