Stravovanie, diéty, chudnutie

Zdravé a rýchle fitness palacinky

Palacinky sú výbornou pochúťkou a ak do nich pridáme tie správne ingrediencie, vôbec sa nemusíme obávať, že sme zhrešili a dopriali si niečo zakázané. Nie každý sa však považuje za kuchára a predstava dlhého času, stráveného pred sporákom nie je veľmi príjemná. Práve preto sme my, kulturisti a cvičenci venujúci sa bodybuildingu či fitnessu tak trocha menej nároční na jedlo. Čím rýchlejšie a jednoduchšie je jedlo pripravené, tým lepšie, hlavne že nám poskytne potrebné živiny. Presne o tom je tento jednoduchý recept. Je rýchly a nenáročný, zvládne to aj úplný kuchársky anti-talent. 


Ingrediencie:

cca 2-3 polievkové lyžice jemných ovsených vločiek

1 odmerka čokoládového proteínu

1 ks. stredne veľký banán

2 celé vajcia

Postup prípravy:

Je veľmi jednoduchý. Vajcia si vymiešame, banán rozpučíme a jednoducho všetky ingrediencie zmiešame dohromady v nejakej miske. Cesto by malo byť také akurát, teda ani veľmi husté aby sa dalo vyliať na panvicu ale nemalo by byť priveľmi riedke aby sa netrhalo. Jeho správnu konzistenciu môžeme regulovať dolievaním mlieka aby sa zjemnilo alebo dosypaním ovsených vločiek aby sa zhutnilo. Sami si musíte nájsť ten zlatý stred.

Ak už máme cesto pripravené, jednoducho mierne vymastíme panvicu rastlinným olejom (môžeme použiť aj kokosový) alebo maslom (pokiaľ nie ste v diéte) a jemné palacinky dávkujeme na panvicu za pomoci hlbokej naberačky. Takto vláčnemu cestu postačí maximálne 3-4 minúty z každej strany aby sa dostatočne prepieklo. Spravíme si 3-4 kusy palaciniek. Ak sa vám zdajú omastené od oleja, pokladajte ich na papierové obrúsky aby sa trocha osušili.

Palacinky sú pripravené k podávaniu a my si ich môžeme ochutiť podľa vlastnej potreby. Niekto má rád javorový sirup, niekto med a ja zase obľubujem tvaroh. Palacinky však budú sladké aj bez ochutenia, nakoľko sme použili čokoládový proteín a banán. Toto jedlo je skvelé ako raňajky, prípadne ako po ťažkom tréningu v posilňovni. Jeho príprava nám dokopy zaberie maximálne 30 minút, podľa našej šikovnosti.

Tak vám všetkým prajem dobrú chuť!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *