Sojové hamburgery

sojove hamburgery IRON-BODY kulturistika fitness trojboj zdravie

Sója je celkom lacná surovina, ktorá nám ponúka slušný pomer bielkovín, konkrétne 50 gramov na 100g. Sojové burgery pochopiteľne nie sú také chutné ako klasické mäsové, no nakoľko sa snažíme dostať do našej stravy väčšie množstvo bielkovín, je fajn si to celé zjednodušiť a prípadne aj ušetriť. 


Potrebujeme:

  • 50g. alebo 100g. sušeného sojového granulátu (nie plátky)
  • soľ
  • 1 vajce
  • asi 50 gramov tvrdého syra
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zmes korenín (rasca, mleté korenie)
  • strúhanka (ale ak si držíte formu, použite ovsenú múku)
  • olej

Postup

Sojový granulát po vybalení zalejeme horúcou vodou a necháme asi 20 minút napučať. Vodu scedíme, vymiešame vajce a pridáme doň soľ, koreniny, na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Vlejeme ho do sojového granulátu a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z vzniknutého cesta tvarujeme stredne veľké placky (odporúčam tenšie). Na panvici ich potom opekáme do zlatista a hotové vkladáme do rozkrojenej žemle. Môžeme pridať zeleninu či kapustu alebo pridať obľúbený dresing. Dobrú chuť!

7462_1316649060_0

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.