Osobnosti minulosti

Hannibal for King: Príbeh veterána Street Workoutu

Hannibal for King vlastným menom Hannibal Lanham je vo svete kalisteniky a street workoutu všetkým veľmi dobre známy – už len z rôznych videí kolujúcich po internete. Tušili ste ale že tento zjavom veľmi zaujímavý borec má už 43 rokov? Skvelú genetiku a nadanie tento človek rozhodne nezaprie no tvrdá drina a odhodlanie pokračovať po tŕnistej ceste životom a ísť za svojim cieľom je to, čo mu rozhodne nikdy nechýbalo. Dnes sa nechajte inšpirovať článkom Hannibal for King: Príbeh veterána street workoutu.

Hannibal sa narodil a vyrastal v Jamajskej štvrti v New Yorku. Je známy predovšetkým svojou perfektnou fyzičkou a neskutočnou muskulatúrou, jeho telo pripomína antické sochy bájnych polobohov. Jeho telo nie je to jediné obdivuhodné pretože disponuje schopnosťami, ktorými by sa mohol chváliť len máloktorý „amatérsky gymnasta“. Za všetky tieto schopnosti vďačí dlhoročnej drine a svedomitému tréningu.

Hannibal však na prvý pohľad netrénuje vždy systematicky. Tréning ako taký miluje a preto sa veľmi nepozastavuje nad počtom sérií a opakovaní. Trénuje inštinktívne a toľko, čo mu jeho telo dovoľuje a nakoľko má veľmi dobré genetické predispozície, môže si dovoliť vykonávať desiatky sérií za sebou bez toho, aby bol priveľmi vyčerpaný. Pri tom všetkom však dbá na dokonalú techniku prevedenia každého cviku.

Hannibal sa narodil v roku 1978. Jeho telesná hmotnosť sa pohybuje medzi 175-185 libier (79,4-83,9 kg) a je 172,5 centimetrov vysoký. Na výslnie sa dostal v rokoch 2000 až 2010.

Hannibal for King: Príbeh veterána Street Workoutu
Hannibal for King: Príbeh veterána Street Workoutu

Úspechy

Hannibalovi sa podarilo počas týchto rokov získať značnú popularitu – najmä na sociálnych sieťach a vďaka tomu si teraz môže dovoliť podnikať – má svoj vlastný biznis s oblečením. Nie všetko vždy bolo také ružové. Jeho začiatky boli skutočne veľmi skromné. Pochádza z veľmi chudobných pomerov a prakticky celé detstvo prežil v chudobe. Jeho otec bol už v jeho rannom detstve odsúdený na život vo väzení no ani sám Hannibal nevie za čo – ako sám tvrdí, pravdepodobne za nejakú ozbrojenú lúpež respektíve vraždu. O matke toho veľa nevie a na celú jeho výchovu ostávala jeho stará mama, ktorá podľa slov Hannibala urobila všetko čo bolo v jej silách aby ho zachránila pred osudom jeho otca. Nakoniec sa však pokusy o jeho výchovu ukázali ako márne, pretože Hannibal začal kvôli nedostatku financií obchodovať s drogami.

Zároveň počas tohto obdobia Hannibal zistil, že cvičenie je skvelý spôsob ako uniknúť od tvrdej reality každodenného života a tiež spôsob ako sa zbaviť stresu. Začal opakovaním jednoduchých pohybov ako sú kliky, ťahy na hrázde či drepy a neskôr sa cvičenie stalo jeho vášňou. Cvičil prevažne na ulici pretože si nemohol dovoliť platiť drahé členské v nejakej posilňovni. V tom čase sa však na uliciach nenachádzalo toľko rôznych workout ihrísk ako je tomu dnes. Využíval rôzne preliezky. Neskôr sa Hannibal Lanham stal členom street workout tímu s názvom „Bartendaz“. Členovia tohto tímu trénovali často spoločne vonku a predvádzali svoje schopnosti pred davmi udivených ľudí sledujúcich tie kúsky s otvorenými ústami.

Viac tréningov s vlastnou váhou? Viac kalisteniky, street workoutu? Čítaj, študuj v kategórii článkov Kalistenika/workout tréning s vlastnou váhou!
kalistenika workout IRON-BODY kulturistika fitness trojboj zdravie

Odlišný život

Hannibal pokračoval vo svojom tréningovom nadšení a neustále sa zdokonaľoval od svojho detstva cez pubertálny vek až do dospelosti. Keď mal 29 rokov stal sa otcom no žil v útulku pre bezdomovcov. Myslel si, že takto bude musieť žiť po celý svoj život pretože za celý svoj doterajší život nepoznal nič iné ako chudobu. Jedného dňa sa však kamarátom nechal nahovoriť, aby ukázal zopár svojich kalistenických kúskov zatiaľ čo ho bude spomínaný kamarát natáčať na video. Krátko po zverejnení videa na internete úspech nenechal na seba dlho čakať a video sa stalo virálnym. Lanham začal získavať uznanie po celom svete. Hannibal sa vtedy stal internetovou senzáciou s rastúcim zástupom fanúšikov. Podľa ich slov mnohým Lanham zmenil život a inšpiroval ich aby začali so svojim životom niečo robiť. Vďaka rastúcej vlne popularity sa okrem toho Hannibalovi podarilo založiť biznis s oblečením a neustále sa zástup jeho nadšencov rozširuje.

Hannibal for King: Príbeh veterána Street Workoutu
Hannibal for King: Príbeh veterána Street Workoutu

Stravovanie

Striktné dodržiavanie jedálnička to nebola Hannibalova parketa a sám niekoľko krát priznal, že často jedával tzv. „junk food“. Mnohí mu to však vzhľadom na jeho perfektne vyrysovanú postavu neverili. No on sám tvrdil, že vďaka svojej nepriestrelnej genetike mohol zjesť takmer čokoľvek bez toho aby nabral nejaké to percento telesného tuku. Čo by sme iní za takúto genetickú výbavu dali. Teraz však keď sa nachádza niekde celkom inde jeho strava pozostáva hlavne zo zdravších a chudších bielkovín, zdravého tuku a kvalitných komplexných sacharidov.

Hannibal for King: Príbeh veterána Street Workoutu
Hannibal for King: Príbeh veterána Street Workoutu

Tréning

Tréningová filozofia a tréning pre začiatočníkov

Hannibal je známy svojimi intenzívnymi tréningami a keďže pri nich využíva výlučne hmotnosť vlastného tela, sústredí sa primárne na svalovú vytrvalosť. Pokiaľ ide o tréning začiatočníkov, Hannibal verí že najlepšia cesta je pre nich tzv. „Cesta okolo sveta“, to znamená:

  • 5 zhybov
  • 5 kľukov na bradlách
  • 10 kľukov

Technika, ktorú Hannibal objasňuje spočíva v opakovaní týchto cvikov v predpísaných počtoch opakovaní toľkokrát, koľko zvládnete behom jednej hodiny. Toto je podľa neho najlepšia možnosť ako môžete začať s kalistenikou. To znamená že obvyklá Hannibalová tréningová rutina na hornú polovicu tela vyzerá takto:

Série kľukov30 / 29 / 28 / 27 / 26 / 25 / 24 / 23 / 22 / 21 / 20
Série zhybov10/9/8/7/6/5/5/5/5/5/5
Série kľukov na bradlách20/19/18/17/16/15/14/13/12/11/10
Série zhybov podhmatom 10/9/8/7/6/5/5/5/5/5/5

Štatistiky po dokončení tejto tréningovej jednotky:

Počet kľukov275
Počet zhybov165
Počet kľukov na bradlách70
Počet zhybov podhmatom 70

Lanhamova inšpirácia

Hannibal povedal, že najväčšiu inšpiráciu a motiváciu k tomu aby pokračoval vo svojom snažení mu dala jeho rodina. Priznal, že inšpiráciu vo svojej rodine našiel aj vtedy, keď pri ňom jeho rodina práve nebola, pretože je vďačný za všetko čo sa v jeho živote odohralo – či už pozitívne alebo negatívne.

Hannibal for King: Príbeh veterána Street Workoutu
Hannibal for King: Príbeh veterána Street Workoutu

Čo sa môžeme od Hannibala Lanhama naučiť?

Hannibal odkazuje, že vôbec nezáleží na tom odkiaľ pochádzate alebo aká je vaša minulosť, pokiaľ ste odhodlaní dosiahnuť svoj ciel. Lanham bol chudobné dieťa, vyrastal v chudobe a bol chudobný až do svojich 30 rokov, no stále mal v sebe mentalitu šampióna, ktorú si ľudia všimli vždy keď ho stretli a vďaka tejto mentalite si získal uznanie všade vo svete. Nikdy sa nevzdávajte, za žiadnych okolností nech je situácia akákoľvek zlá, odkazuje. Niekedy sa zdá, že nie je žiadne východisko no potom sa obzriete za seba a zistíte, akú veľkú vzdialenosť ste už prešli. Čakal a bojoval 30 rokov a nakoniec zvíťazil. Zostal v súlade so svojim presvedčením aj keď mal nespočetné množstvo dôvodov, prečo to zabaliť. Pokračujte usilovne v práci na svojich cieľoch a dosiahnete rovnako ako Hannibal for King svoju vlastnú veľkoleposť.

Páčil sa ti dnešný článok: Hannibal for King: Príbeh veterána street workoutu ? Tak ho nezabudni zdieľať, komentovať, povedať o ňom svojim známym.

Ešte nie si fanúšikom IRON-BODY na Facebooku? Tak to naprav a žiadna novinka ti viac neunikne!
IRON BODY BANNER

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *